Lei Hendrickx Memorial toernooi

Ferry Janssens (BC Die Drie) wint voor 2e keer Lei Hendrickx Memorial trofee 2017

(biljarttoernooi van BC Boekoel)

Tila Hendrickx-Maessen feliciteert de winnaar van de Lei Hendrickx
Memorial Trofee 2017, Ferry Janssens van biljartclub Die Drie.

Traditioneel werd in het eerste weekend van oktober in Boukoul, dit jaar voor de elfde keer, het door biljartclub Boekoel georganiseerde Lei Hendrickx Memorial biljarttoernooi gespeeld. Gedurende drie dagen werd op acht biljarttafels een sportieve strijd geleverd in verschillende spelsoorten van de biljartsport.

Open Boekoels Kampioenschap (voor niet actieve biljarters)

Vrijdagavond, 6 oktober 2017,  werd gestreden om het Open Boekoels Kampioenschap voor de niet competitief actieve biljarters. Liefst 46 deelnemers hadden zich aangemeld om deze uitermate gezellige en sportieve wedstrijd mee te maken.  Na het spelen van de poulewedstrijden en knock-out rondes bleven er 4 spelers over die streden om de prijzen. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Axl Schobben ten koste van Jordi Hendrikx. De finale werd gespeeld tussen Frank Crins en Roy Bremmers. Frank wist deze in zijn voordeel te beslissen en won hiermee de wisseltrofee.

Winnaar Open Boekoels Kampioenschap:  Frank Crins

 

Nummers 1 t/m 4 Open Boekoels Kampioenschap, v.l.n.r.
Jordi Hendrikx (4e), Frank Crins (1e), Axl Schobben (3e) en Roy Bremmers (2e).

Kader

Op de zaterdag en zondag werden de poulewedstrijden en finalepartijen door de kaderspelers gespeeld. De finalewedstrijd tussen Ferry Janssens (BC Die Drie) en Johan Martens (BC 't Blaakven) werd in een goede partij over maar 7 beurten gewonnen door Ferry met een gemiddelde van 14,00. Johan gaf goed partij maar kon de voorgif niet geheel wegwerken. Zijn gemiddelde was 16,14. Op een gedeelde derde plaats eindigden Jos Kemmerling van BC 't Stift en Abbas Kosar van BC De Maasoever.

Winnaar kader:  Ferry Janssens  BC Die Drie

Libre

De eerste rondes van het onderdeel libre werden op zaterdag afgewerkt, waarna zich 12 spelers plaatsen voor de 2e poulewedstrijden op zondag. Na het spelen van de halve finales door de poulewinnaars werd de finale gespeeld tussen Wim Janssen (BC Nunhem) en Maan Clumpkens (BC Boekoel). Na een sterk gespeeld slot van de partij wist Maan deze in zijn voordeel te beslissen. De derde plaats was voor Rolf Dick (BC Odilia) en vierde werd Tjeerd Balendonck van BC De Breer.

Winnaar libre:  Maan Clumpkens  BC Boekoel

Driebanden

Het totale driebandentoernooi werd op zondag gespeeld. Na het spelen van de poulewedstrijden en kwartfinales werd het aantal kanshebbers teruggebracht tot vier. De strijd om plaats drie werd  gewonnen door Abbas Kosar (BC De Maasoever) die Mat Bongarts (BC Libertin) het nakijken gaf. Wim Janssen (BC Nunhem) speelde het ook dit jaar klaar om zich voor twee finales te plaatsen. De finale van het driebanden moest hij spelen tegen Nico Noorbeek van BC De Maasoever. Maar net zoals in de libre finale trok hij weer aan het kortste eind. In een prima partij ging de winst naar Nico.

Winnaar driebanden:  Nico Noorbeek  BC De Maasoever

 

Trofee-winnaar

De disciplinewinnaar met het hoogste gespeelde procentueel gemiddelde wordt uiteindelijk winnaar van de Lei Hendrickx Memorial Trofee. Voor het eerst werd deze uitgereikt aan een eerdere winnaar. Ferry Janssens (winnaar kader) speelde met liefst 148,823% een zeer goed toernooi en daarmee het meeste boven zijn aanvangsgemiddelde. Hij kreeg hiermee de wisseltrofee voor de 2e keer in zijn bezit. Maan Clumpkens (libre) werd 2e met 123,973% en Nico Noorbeek (driebanden) 3e met 111,836%.

De volledige uitslag is te bekijken op onze website www.bcboekoel.nl
BC Boekoel kan terugkijken op een geslaagd toernooi en wil alle deelnemers en sponsoren bedanken  die dit toernooi hebben mogelijk gemaakt.
Tot volgend jaar bij de 12e editie van de Lei Hendrickx Memorial op 5, 6 en 7 oktober 2018.

Biljartclub Boekoel