Lei Hendrickx Memorial toernooi

Jean Dolmans (bc DDD) wint Lei Hendrickx Memorial trofee 2019

(biljarttoernooi van BC Boekoel)

Tila Hendrickx-Maessen feliciteert de winnaar van de Lei Hendrickx
Memorial Trofee 2019, Jean Dolmans van biljartclub DDD.

Traditioneel werd in het eerste weekend van oktober in Boukoul, dit jaar voor de dertiende keer, het door biljartclub Boekoel georganiseerde Lei Hendrickx Memorial biljarttoernooi gespeeld. Gedurende drie dagen werd op negen biljarttafels een sportieve strijd geleverd in verschillende spelsoorten kader, libre en driebanden van de biljartsport.

Open Boekoels Kampioenschap (voor niet actieve biljarters)

Vrijdagavond, 4 oktober 2019,  werd gestreden om het Open Boekoels Kampioenschap voor de niet competitief actieve biljarters. Een record aantal van liefst 44 deelnemers hadden zich aangemeld om deze uitermate gezellige en sportieve wedstrijd mee te maken. Na het spelen van de poulewedstrijden en knock-out rondes bleven er 4 spelers over die streden om de prijzen. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Jack Hendrikx ten koste van Jack Schattorië. De finale werd gespeeld tussen Jan Bol en Jo Hendrikx. Jan wist deze met goed spel in zijn voordeel te beslissen en won hiermee voor de eerste keer de wisseltrofee.

v.l.n.r.  Jack Schattorië (4e plaats), Jack Hendrikx (3e plaats), Jo Hendrikx (2e plaats) en winnaar Jan Bol

 

Kader

Op de zaterdag en zondag werden de poulewedstrijden en finalepartijen door de kaderspelers gespeeld. De finalewedstrijd tussen de teamgenoten Johan Martens en Leo Kanters, beide BC BDL uit Nederweert, eindigde in een prima partij over 9 beurten in het voordeel van Johan Martens. Hij wint hiermee voor de eerste keer het kader toernooi. In de strijd om de 3e plaats werd het feestje voor BDL kompleet gemaakt door Jan Kanters. Hij klopte Alexander Geene (BC De Maasoever uit Kessel) in 11 beurten.

 

Winnaar kader: Johan Martens bc BDL uit Nederweert

Libre

De eerste rondes van het onderdeel libre werden op zaterdag afgewerkt, waarna zich 18 spelers plaatsen voor de 2e poulewedstrijden op zondag. Na het spelen van de kwart- en halve finales werd
de finale gespeeld tussen Jac Plaatsman (BC Biermanshuis uit Herkenbosch) en Rolf Dick (BC Odilia uit St. Odiliënberg). Rolf was de sterkste en won na 25 beurten met een moyenne van 1,24. Jac speelde een moyenne van 2,40. Alexander Geene (BC Die Drie uit Swalmen) en Jean Dolmans (BC DDD uit Herten) eindigden samen op de 3e plaats.

Winnaar libre: Rolf Dick van bc Odilia uit St. Odiliënberg

Driebanden

Het totale driebandentoernooi werd op zondag gespeeld. Na het spelen van de poulewedstrijden en kwartfinales werd het aantal kanshebbers teruggebracht tot vier. Op de gedeelde derde plaats eindigde Paul Leermakers van BC Libertin uit Wessem en Jan Munnekom van BC Thorn. De strijd in de finale van het driebanden ging tussen Peter Koerts (BC Libertin uit Wessem) en Jean Dolmans (BC DDD uit Herten). Jean wist zijn goede spel vanuit de kwart- en halve finales vast te houden. Met een partij moyenne van 0.406 besliste hij de finale in zijn voordeel.

Winnaar driebanden:  Jean Dolmans; bc DDD uit Herten

 

Trofee-winnaar

De disciplinewinnaar met het hoogste gespeelde procentueel gemiddelde wordt uiteindelijk winnaar van de Lei Hendrickx Memorial Trofee. Deze gaat dit jaar naar de winnaar van het driebandentoernooi Jean Dolmans met 125,649%, gevolgd door Rolf Dick (libre) met 117,403% en Johan Martens (kader) met 115,649%.

 

Extra prijzen libre:

Schildersbedrijf Noorbeek had extra prijzen beschikbaar gesteld voor de categorie libre. De spelers die in de 1e pouleronde van onderstaande categorieën het hoogst gespeelde procentueel gemiddelde per partij behaalde wonnen deze prijzen.

Cat. Moyenne Winnaar Vereniging perc. %
1 0,00 t/m 1,99 Herman Gommans bc Boekoel 182,29
2 2,00 t/m 2,74 Geert laugs bc Nooit Gedacht 286,91
3 2,75 en hoger Alexander Geene bc Die Drie 210,77

 

De volledige uitslag is te bekijken op onze website www.bcboekoel.nl
BC Boekoel kan terugkijken op een geslaagd toernooi en wil alle deelnemers en sponsoren bedanken  die dit toernooi hebben mogelijk gemaakt.
Tot volgend jaar bij de 13e editie van de Lei Hendrickx Memorial op 2, 3 en 4 oktober 2020.

Biljartclub Boekoel